object(stdClass)#2913 (9) { ["urla"]=> string(0) "" ["urlatext"]=> string(0) "" ["targeta"]=> string(0) "" ["urlb"]=> string(0) "" ["urlbtext"]=> string(0) "" ["targetb"]=> string(0) "" ["urlc"]=> string(0) "" ["urlctext"]=> string(0) "" ["targetc"]=> string(0) "" }

- det tidligere statsfængsel i Horsens

 

 

Siden den sidste indsatte forlod det tidligere statsfængsel i Horsens i 2006 er der arbejdet intenst på projektet: FÆNGSLET.


Det gamle statsfængsel fungerer nu som en kulturinstitution i Østjylland under navnet FÆNGSLET.

FÆNGSLET danner ramme om en lang række aktiviteter bl.a. koncerter, udstillinger, idrætsarrangementer.


FÆNGSLET og Horsens City Camping (tidligere Husodde Strand Camping) har åbent hele året og ved alle arrangementer er det muligt at overnatte på Horsens City Camping, enten i egen vogn eller i en af vores hytter. 


faengslet-skraa-223x137Museum Horsens, som er i besiddelse af verdens største fængselssamling, står bag Fængselsmuseet, hvor man på en spændende rundtur i det gamle statsfængsels historiske bygninger får indblik i fængselslivet gennem 153 år set fra såvel den indsattes som den ansattes synsvinkel. Der venter museumsgæsten en unik og mindeværdig oplevelse. 


Statsfængslet i Horsens er det første fængsel i Danmark bygget på grundlag af moderne strafferetslige principper. Det åbnede for de første fanger i 1853 og lukkede i 2006, og med sine 153 års uafbrudt brug som et af Danmarks statsfængsler, er det en enestående eksponent for en hidtil uudforsket del af velfærdsamfundets kulturarv.


FÆNGSLET og museet er åbent hele året, tirsdag til søndag i tidsrummet 10 - 16, i ferier er der åbent hverdag. Se FÆNGSLETs åbningstider her


FÆNGSLET

Fussingvej 8, 8700 Horsens
Tlf. 7629 2350