object(stdClass)#2091 (9) { ["urla"]=> bool(false) ["urlatext"]=> string(0) "" ["targeta"]=> string(0) "" ["urlb"]=> bool(false) ["urlbtext"]=> string(0) "" ["targetb"]=> string(0) "" ["urlc"]=> bool(false) ["urlctext"]=> string(0) "" ["targetc"]=> string(0) "" }
Verdensmål 1 Afskaf fattigdom

FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling

Camping er en meget klimavenlig ferieform og er meget mere klimavenling end en ferie med fly og kan være en af de mest bæredygtige ferieformer - især hvis det foregår som cykeltur med telt. Men også en ferie med campingvognen, autocamper eller i en hytte er mere bæredygtig.

Naturen og miljøet fylder meget i vores bevidsthed, og det er her, vi brænder for at gøre en forskel.

Vi har beskrevet de vigtigste indsatsområder og initiativer for de verdensmål som giver mest mening for os inden for henholdsvis bæredygtighed og social ansvarlighed.

 

 

Verdensmål 1 Afskaf fattigdom

Verdensmål 1: Afskaf fattigdom

Madspild er et stort problem i verden og ved at fordele overskudet til dem der ikke har så meget forsøger vi at bekæmpe fattigdommen.

Når vi lukker kiosken for vinteren donerer vi mange af de varer der ikke er solgt og hvor holdbarhedensdatoerne er ok til byens varmestuer, eks. kaffe, småkager m.v. Til børnehaverne  donerer vi de ispinde der ikke er solgt.

Når vi skifter møbler i hytter m.v. donerer vi altid den brugte møbler til Røde Kors, det samme gælder alt det glemte tøj m.v. vi har på pladsen.

 

Verdensmål 3 Sundhed og trivsel

Verdensmål 3: Sundhed og trivsel

Det er vigtigt for os at vores gæster og medarbejder er sunde.
Vi tilbyder alle vores medarbejdere en sundhedsforsikring og naturligvis diverse vacinationer som stivkrampe, Hepatitis A og B m.v.

 

Vi har rygning forbundt i alle servicebygninger, receptionen, butik, poolområdet og i alle vores udlejningsenheder.

I receptionen har vi en hjertestarter og vi er naturligvis uddannede i førstehjælp.

Der er sprit ved alle bygninger, så du kan afspritte dine hænder iht. myndighedernes anbefaling.

 

Verdensmål 4 Kvalitetsuddannelse

Verdensmål 4: Kvalitetsuddannelse

Uddannelse er et vigtigt element i vores samfund og på vore campingplads, og vi hjælper hellere end gerne med at uddanne og kvalificere folk. Hos os er der et uformelt og konstant foranderligt arbejdsmiljø, hvor der er plads til løbende udvikling, både personligt og fagligt. Medarbejderne har stor indflydelse på deres arbejdsopgaver og mulighed for at byde ind med forslag til udvikling.

Vi tilbyder vores medarbejdere relevant efteruddannelse, hvis de selv eller vi ser et behov eller en god mulighed for opkvalificering.

Vi deltager også selv på kurser for at opdatere vores egen viden og kompetencer, og det er særligt på den digitale front.

 

Verdens mål 6 - Rent vand og sanitet

Verdensmål 6: Rent vand og sanitet

Vi har et ret højt vandforbrug, men vi arbejder hele tiden hårdt på at nedsætte forbruget så meget som muligt.

På alle vores brusere og håndvaske er der monteret spareanordninger, så vi på den måde kan bidrage til at nedsætte forbruget. Vi har også sat opslag op for aktiv at gøre gæsterne opmærksomme på at nedsætte deres vandforbrug.

Vi har også fokus på ikke at forurene spildevandet med skadelige kemikalier fra rengøringsmidler, og derfor er langt de fleste af vores rengøringsmidler svanemærkede.  Vi arbejder selvfølgelig på, at det kommer til at gælde for alle rengøringsmidlerne.

Vi har kloakseparering på hele pladsen, så alt regnvand og drænvand sendes retur til naturen og kun kloakvandet sendes til rensning hos Horsens Kommune.

 

Verdensmål 7 Bæredygtig energi

Verdensmål 7: Bæredygtig energi

Vores energiforbrug er stort, og derfor gør vi også, hvad vi kan for at gøre det mere bæredygtigt.

Vi bruger for eksempel LED-pærer i næsten alle vores lamper, og vi udskifter løbende til LED, så vi i fremtiden kun bruger LED-pærer.

Vi har varmepumper til at opvarme vandet i poolen og alt varme og varmt vand i den ene servicebygning. Varmepumper skærer vi ned på energiforbruget og udleder mindre Co2 end via andre opvarmningsformer.

Varmepumpen i servicebygningen genanvender ventilationen, så den overskydende varme genanvendes i stedet for at gå til spilde, og således sparer vi på energiforbruget.

Vi har solceller til at lave strøm til vores varmepumpi servicebygningen.

I vores træpillefyr opvarmer de resterende servicebygninger og det varme vand.

 

Verdensmål 12 Ansvarligt forbrug og produktion

Verdensmål 12: Ansvarligt forbrug og produktion

Vi tager ansvaret for vores eget og gæsternes forbrug meget seriøst, og derfor gør vi mange forskellige indsatser for dette verdensmål.

 

Genanvendelse

Vi gør rigtig meget for at genanvende så meget som muligt. Klude,  mopper viskestykker m.v., som bruges til rengøring, vaskes og genbruges, til de er slidte.

Gæsterne i hytterne opfordres også til ikke at kassere de klude og visketykke, som de har fået udleveret til rengøring. De afleveres ved afrejse i receptionen.

Kasserede møbler afleveres hos genbrug, så andre kan få glæde af dem.

Vi affaldssorterer også i min. 10 fraktioner. Det gælder både for Horsens City Camping som virksomhed og for vores gæster.

Vi storterer i husholdningsaffald, madaffald. papir og pap, jern og metal, øl- og sodavandsdåser, plastikflasker, andet plastik, glas, batterier, LED-pærer, tøj og mindre elektriske apparater og farligstaffald (maling m.v.). Desuden komposterer vi alt haveaffald og opsamlet græs/blade m.v.

Affaldsrummene er skiltet med ikoner og alle skilte er på 3 sprog. desuden findes der information i alle udlejningsenheder, hvor der også er to affaldspande en til husholdningsaffald og madaffald.

 

Papirforbrug

I bæredygtighedens tegn arbejder vi på at nedsætte vores papirforbrug og gøre forbruget mere miljøvenligt. Det betyder eksempelvis at alle beskræftelse på bookinger og nyhedsbreve m.v.,til vores gæster foregår pr. email. Når vi printer gør vi det fortrinsvis som dobbeltsidet print.

Vi anvender fortrinsvis ubleget papir, både toiletpapir og håndklædepapir. Det betyder, at det ikke er blevet kemisk behandlet og derfor er mindre miljøbelastende. Samtidig er papiret også miljøcertificeret med Svanemærket.

 

Gulvmåtter

Vi bruger gulvmåtter i receptionen i servicebygningerne, i fælleskøkkenet og i butikken. Vi bruger gulvmåtter blandt andet for at lette rengøringen, og derfor er det også væsentligt for os, at dette forbrug er bæredygtigt. Gulvmåtterne skiftes of vasken miljøvenligt af vores leverandør Måtteexpressen.

Alle vores klude, sengetøj, håndklæder, viskestykker og mopper mv., genbruger vi også og vi vasker det på vores eget vaskeri med allergivenligt vaskemiddel og skyllemiddel med automatisk dosering der sikrer korrekt forbrug, inden de bruges igen.

 

Mere end 90% af vores rengøringsmidler også fri for skadelige kemikalier, idet de er svanemærkede, og i fremtiden bestræber vi os naturligvis på, at dette gør sig gældende for alle vores rengøringsmidler.

 

Verdensmål 1 Klimaindsats

Verdensmål 13: Klimaindsats

Vi har alle et ansvar for at passe på klimaet og vi mener det er vigtigt at passe på klimaet i den målestok vi har mulighed for.

I kiosken sælger vi ikke længere plastikbestik. Vi har istedet det bedre alternativ i bambus, dette gælder både tallerkner og bestik.

I isbutikken har vi heller ikke plastikbægre eller termobægre til kaffe eller is.

Til kaffen serverer vi den i et flot krus af pap, der kan komposteres når du har drukket den. Bægeret til isen er lavet af vaffel, så den også kan komosteres når isen er spist. Pinden den er lavet af træ og ikke af plastik.

Dette er blot et par eksempler på de tiltag vi har taget på Horsens City Camping for klimaet.

 

Verdensmål 15 Livet på land

Verdensmål 15: Livet på land

Camping foregår i naturen, og af den grund synes vi også, at det er vigtigt, vi passer godt på den natur.

Selvom naturen i høj grad er kontrolleret på campingpladsen, så arbejder vi på at naturen være lidt vild, der hvor det er muligt, for at understøtte alle de mange dyr der bor på pladsen og biodiversiteten.

Det gør vi blandt andet ved at lade være med at beskære træer og buske rundt omrking på hele pladsen før om efteråret, når alle dyrene har nydt godt af all frugt og har fået ungerne godt af vejen.

Vi sørger for at lave bunker, specielt oppe i skoven af grene, træne og hækkeklip med frugter og blade om efteråret så der er noget at spise og til at bygge vinterhi. 

Vi ikke kunstgødning på Horsens City Camping, idet vi ikke vil være medvirkende til at påvirke økosystemerne i vores farvande. Vi benytter os af bioklip, så græsset på den måde er med til at gøde sig selv. Vi håber vores gæster kan leve med at græsset ind imellem sætter sig på skoene og vi beder alle om at huske at bruge måtter m.v. i servicebygninger, så vi ikke har græs alt for meget i bygninger. Men det er en lille pris for at være bæredygtig.