object(stdClass)#2480 (9) { ["urla"]=> string(0) "" ["urlatext"]=> string(0) "" ["targeta"]=> string(0) "" ["urlb"]=> string(0) "" ["urlbtext"]=> string(0) "" ["targetb"]=> string(0) "" ["urlc"]=> string(0) "" ["urlctext"]=> string(0) "" ["targetc"]=> string(0) "" }
Verdensmål 1 Afskaf fattigdom

Horsens City Camping første campingplads tildelt det nye Green Camping certifikat.

Campingpladserne har øget fokus på bæredygtighed. Horsens City Camping har haft dette fokus længe, og nu er campingpladsen mærket med Green Camping, som synlig bevis for deres indsats og engagement.

Vi har været miljøvenlig campingplads siden overtagelse i 2008.  Ved certificering skrev Horesta følgende: ”Lige fra jeg trådte ind ad indgangen til Horsens City Camping kunne jeg mærke René og Dorthes engagement for det bæredygtige arbejde.” udtaler Mikal Holt Jensen, som er sekretariatsleder for Green Camping i HORESTA.

”Campingpladsen har iværksat mange miljøtiltag, som kan fungere som inspiration for andre. For eksempel har gæsterne adgang til en app, så de kan holde øje med deres elforbrug for at minimere overforbrug, og pladsens information om affaldssortering er forbilledlig.”

Målet for os er at vi hele tiden skal forbedre os, så vores miljøaftryk bliver mindre og mindre. Vi har derfor i foråret 2022 ansøgt og modtaget støtte fra SMV-Grøn omkring opsætning af solceller og rådgivning omkring beregning af vores CO2 aftryk. Vi har installeret solcellerne og er oppe og køre senest fra den 1. januar 2023. Som det er en del af Green Camping certificering fremover vil vi også lave et CO2 regnskab for niveau 1 og 2 i løbet af foråret 2023.

”Det er fantastisk, at der nu findes et målrettet miljømærke, som kan synliggøre vores indsats.”, slutter René Kofoed fra Horsens City Camping.

Green Camping er en del af Green Key familien. Green Camping er en søsterordning til Green Key, der er et tilsvarende miljømærke for især hotel og konferencesteder, og følger samme procedure og verificeringssystem.

Du kan læse mere om Green Camping her 

 

 

Verdensmål 1 Afskaf fattigdom

FN´s verdensmål

Camping er en miljøvenlig form for ferie. Meget mere end ferie med fly, ja måske en af ​​de mest bæredygtige former for ferie - især når det finder sted med cykel og telt. Men ferie med en campingvogn, mobilhome eller i en udlejningshytte er også bæredygtig ferie.

Naturen og miljøet fylder meget i vores bevidsthed, og det er her, vi brænder for at gøre en forskel.

Vi har beskrevet de vigtigste indsatsområder og initiativer for de verdensmål som giver mest mening for os, inden for henholdsvis bæredygtighed og social ansvarlighed.

 

 

Verdensmål 1 Afskaf fattigdom

Verdensmål 1: Afskaf fattigdom

Madspild er et stort problem i verden, og ved at fordele overskuddet til dem der ikke har så meget, forsøger vi at bekæmpe fattigdommen.

Når vi lukker kiosken for vinteren donerer vi mange af de varer der ikke er solgt, og hvor holdbarhedsdatoerne er ok, til byens varmestuer f.eks. kaffe, småkager m.m. De lokale børnehaver får de ispinde der ikke er solgt.

Når vi skifter møbler i hytter m.v. donerer vi de brugte møbler til Røde Kors, det samme gælder alt det glemte tøj m.v. vi har på pladsen.

 

Verdensmål 3 Sundhed og trivsel

Verdensmål 3: Sundhed og trivsel

Det er vigtigt for os, at vores gæster og medarbejdere er sunde og raske.
Vi tilbyder vores medarbejdere en sundhedsforsikring og naturligvis diverse vacinationer som stivkrampe, Hepatitis A og B m.v.

 

Rygning er forbudt i alle servicebygninger, receptionen, butikken, poolområdet og i alle vores udlejningsenheder.

I receptionen har vi en hjertestarter og vi er naturligvis uddannede i førstehjælp.

Der er sprit ved alle bygninger, så du kan afspritte dine hænder iht. myndighedernes anbefaling.

 

Verdensmål 4 Kvalitetsuddannelse

Verdensmål 4: Kvalitetsuddannelse

Uddannelse er et vigtigt element i vores samfund og på vore campingplads, og vi hjælper hellere end gerne med at uddanne og kvalificere folk. Hos os er der et uformelt og konstant foranderligt arbejdsmiljø, hvor der er plads til løbende udvikling, både personligt og fagligt. Medarbejderne har stor indflydelse på deres arbejdsopgaver og mulighed for at byde ind med forslag til udvikling.

Vi tilbyder vores medarbejdere relevant efteruddannelse, hvis de selv eller vi ser et behov eller en god mulighed for opkvalificering.

Vi deltager også selv på kurser for at opdatere vores egen viden og kompetencer, og det er særligt på den digitale front, og indenfor kundepleje og virksomhedsudvikling.

 

Verdens mål 6 - Rent vand og sanitet

Verdensmål 6: Rent vand og sanitet

Vi har et ret højt vandforbrug, men vi arbejder hele tiden målrettet på, at nedsætte forbruget så meget som muligt.

På alle vores brusere og vandhaner er der monteret spareanordninger, så vi på den måde kan bidrage til at nedsætte forbruget. Vi har også sat opslag op, for aktivt at gøre gæsterne opmærksomme på, at nedsætte deres vandforbrug.

Vi har også fokus på, ikke at forurene spildevandet med skadelige kemikalier, og derfor er langt de fleste af vores rengøringsmidler svanemærkede.  Det er vores mål at det kommer til at gælde for alle rengøringsmidlerne.

Vi har kloakseparering på hele pladsen, så alt regnvand og drænvand sendes retur til naturen og kun kloakvandet sendes til rensning hos Horsens Kommune.

 

Verdensmål 7 Bæredygtig energi

Verdensmål 7: Bæredygtig energi

Vores energiforbrug er stort, og derfor gør vi også, hvad vi kan for at gøre det mere bæredygtigt.

Vi bruger for eksempel LED-pærer i næsten alle vores lamper, og vi skifter løbende til LED, så vi i fremtiden kun bruger LED-pærer.

Vi bruger varmepumper til at opvarme vandet i poolen og al varme og varmt vand i den ene servicebygning. Varmepumperne gør, at vi  skærer ned på energiforbruget og udleder mindre CO2 end via andre opvarmningsformer.

Varmepumpen i servicebygningen genanvender ventilationen, så den overskydende varme genanvendes i stedet for at gå til spilde, og således sparer vi på energiforbruget.

Vi har siden 2014 haft solceller på taget af vores østlige servicebygning til at lave strøm til vores varmepumpe der laver varme og varmt vand til gæsterne.
Vi har i foråret.2022 fået tilskud via SMV-Gøn til få endnu mere vedvarende grøn energi på campingpladsen, det er i form af flere solceller, så i efteråret ligger vi 135 højtydende solpaneler (260 m2) på tagene med en samlet effekt på 68 kWp. Vi får derved en meget mere grøn strøm til at drive vores pool med opvarmning med varmepumper og drift af pumper til rensning af vandet samt mere grøn strøm til til drift af vores butik med de mange fryser, køleskabe, ovn, softicemaskine, slusich osv.
Fra januar 2022, så er vi klar til dette grønne skridt ind i fremtiden.

Vi har træpillefyr der opvarmer de resterende servicebygninger og det varme vand.

png 1000px
Compusoft, der leverer og Hoster vores bookingsystem m.v. anvender kun grøn energi og er certificeret.
Udrag fra compusoft's hjemmeside: "Det var med glæde og stolthed, at direktør Thomas Traberg-Larsen i efteråret 2021 trykkede på den grønne kontakt og dermed skiftede datacenterets energiforbrug over til 100 % bæredygtig energi."


 

Verdensmål 12 Ansvarligt forbrug og produktion

Verdensmål 12: Ansvarligt forbrug og produktion

Vi tager ansvaret for vores eget og gæsternes forbrug meget seriøst, og derfor gør vi mange forskellige indsatser for dette verdensmål.

 

Genanvendelse

Vi gør rigtig meget for at genanvende så meget som muligt. Klude,  mopper, viskestykker m.v., som bruges til rengøring, vaskes og genbruges, til de er slidte.

Gæsterne i hytterne opfordres også til ikke at kassere de klude og visketykke, som de har fået udleveret til rengøring. De kan i stedet for afleveres ved afrejse i receptionen.

Kasserede møbler afleveres til genbrug, så andre kan få glæde af dem.

Vi affaldssorterer også i min. 10 fraktioner. Det gælder både for Horsens City Camping som virksomhed og for vores gæster.

Vi sorterer i husholdningsaffald, madaffald, papir og pap, jern og metal, øl- og sodavandsdåser, plastikflasker, andet plastik, glas, batterier, LED-pærer, tøj og mindre elektriske apparater og farligt affald (maling m.v.). Desuden komposterer vi alt haveaffald og opsamler græs/blade m.v.

Affaldsrummene er skiltet med ikoner og alle skilte er på 3 sprog. Desuden findes der information i alle udlejningsenheder, hvor der også er to affaldspande, en til husholdningsaffald og en til madaffald.

 

Papirforbrug

I bæredygtighedens tegn arbejder vi på at nedsætte vores papirforbrug og gøre forbruget mere miljøvenligt. Det betyder eksempelvis at al kommunikation med vores gæster, bookingbekræftelser, nyhedsbreve m.v., foregår pr. e-mail. Når vi printer gør vi det fortrinsvis som dobbeltsidet print.

Vi anvender fortrinsvis ubleget papir, både toiletpapir og håndklædepapir. Det betyder, at det ikke er blevet kemisk behandlet og derfor er mindre miljøbelastende. Samtidig er papiret også miljøcertificeret med Svanemærket.

 

Gulvmåtter

Vi bruger gulvmåtter i receptionen, i servicebygningerne, i køkkener og i butikken. Vi bruger gulvmåtter blandt andet for at lette rengøringen, og derfor er det også væsentligt for os, at dette forbrug er bæredygtigt. Gulvmåtterne skiftes og vaskes miljøvenligt af vores leverandør Måtteexpressen.

 

Rengøring

Alle vores klude, sengetøj, håndklæder, viskestykker og mopper mv. bruges flere gange, og vi vasker det på vores eget vaskeri med allergivenligt vaskemiddel og skyllemiddel med automatisk dosering, der sikrer minimalt forbrug, inden de bruges igen.

 

Mere end 90% af vores rengøringsmidler er fri for skadelige kemikalier, idet de er svanemærkede, og i fremtiden bestræber vi os naturligvis på, at dette gør sig gældende for alle vores rengøringsmidler.

 

Verdensmål 1 Klimaindsats

Verdensmål 13: Klimaindsats

Vi har alle et ansvar for at passe på klimaet og vi mener det er vigtigt at passe på klimaet i den målestok vi har mulighed for.

I kiosken sælger vi ikke længere plastikbestik. Vi har istedet det bedre alternativ i bambus, dette gælder både tallerkner og bestik.

I isbutikken har vi heller ikke plastikbægre eller termobægre til kaffe eller is.
Kaffen serverer vi  i et krus af pap, der kan komposteres når du har drukket kaffen. Bægeret til isen er lavet af vaffel, så det kan enten spises eller også kan det komposteres når isen er spist. Skeen er lavet af træ og ikke af plastik.

Dette er blot et par eksempler på de tiltag vi har taget på Horsens City Camping for at beskytteklimaet.

 

Verdensmål 15 Livet på land

Verdensmål 15: Livet på land

Camping foregår i naturen, og af den grund synes vi også, at det er vigtigt, vi passer godt på den natur.

Selvom naturen i høj grad er kontrolleret på campingpladsen, så arbejder vi på at lade naturen være lidt vild, der hvor det er muligt, for at understøtte alle de mange dyr der bor på pladsen og biodiversiteten.

Det gør vi blandt andet ved at lade være med at beskære træer og buske på pladsen før om efteråret, når dyrene har nydt godt af alle frugterne og har fået ungerne godt på vej.

Vi sørger for at lave bunker af grene, træer og hækkeklip med frugter og blade oppe i skoven om efteråret, så der er noget at spise og til at bygge vinterhi af. 

Vi bruger ikke kunstgødning på Horsens City Camping, idet vi ikke vil være medvirkende til at påvirke økosystemerne i vores farvande. Vi benytter os af bioklip, så græsset på den måde er med til at gøde sig selv. Vi håber, at vores gæster kan leve med at græsset ind imellem sætter sig på skoene og vi beder alle om at huske at bruge måtter m.v. i servicebygningerne, så vi ikke får slæbt alt for meget græs ind i bygningerne. Det mener vi er en lille pris for at være bæredygtig.

 

 

 

travelgreen